Over SUPpen

Oorsprong:

Bron: photoseed.com

Er is veel te vinden over de oorsprong van het SUPpen, allemaal van verschillende volkeren. Het is niet op een plaats ontstaan. Meestal gingen vissers in hun kano staan om door de branding naar de kust te komen zonder dat de kano om zou slaan, of om tijdens het vissen een beter overzicht te hebben van waar de vissen zich bevinden.
Wat wel vast staat is dat de huidige vorm van het SUPpen is ontstaan op Hawaï. Hier zijn surfers met een paddle op een longboard gaan staan om zo makkelijker foto’s te kunnen  maken van de zwemmende toeristen. Later is dit opgepakt door anderen en is het uitgegroeid tot de sport die wij nu kennen.

Snel groeiende sport

Maar waarom is het zo’n snel groeiende sport? Ten eerste is het heel toegankelijk, je koopt of huur een board en kunt gelijk het water op en het is, mits recreatief, niet zwaar belastend. Daarnaast is het natuurlijk ook super leuk om te doen! Het is natuurlijk wel verstandig dat je kunt zwemmen als je op een board gaat staan!

Meer uitdaging

Bron: Exploresup.com

Stel je kunt al SUPpen maar wil meer uitdaging, of je vraagt je af wat je nog meer kunt doen op een SUP board. Hieronder een aantal variaties op het standaard SUPpen:

  • SUP Yoga
  • Kracht & Core training
  • Honden SUP
  • Wedstrijden
  • SUP Polo
  • Golf SUP

(Let op: SUPer Tilburg biedt niet alle bovenstaande variaties aan)

Heb je zelf een SUP gekocht en ben je zelf al gaan SUPpen, maar wil je de techniek beter onder de knie krijgen, neem dan contact met ons op voor les in SUPpen!

LET OP! Tijdens de lessen wordt je nat!

Bron: Towerpaddleboards.com